Er is licht aan einde van tunnel als iederéén zich aan regels houdt: "Binnen veertien dagen zouden we dan moeten kunnen versoepelen" Royalty
Royalty

Er is licht aan einde van tunnel als iederéén zich aan regels houdt: "Binnen veertien dagen zouden we dan moeten kunnen versoepelen"

Er is licht aan einde van tunnel als iederéén zich aan regels houdt: "Binnen veertien dagen zouden we dan moeten kunnen versoepelen"

Viroloog Steven Van Gucht probeert iedereen te overtuigen om de maatregelen nog even vol te houden. Als we dat met z'n allen nu goed doen, komt de versoepeling van de maatregelen dichterbij.

“Door te blijven informeren, communiceren en wijzen op het belang van wat we doen. De politie kan zijn ordehandhavend werk doen, maar het is de bevolking die solidair moet blijven. Ik zou zeggen: hoe strenger we nu voor onszelf zijn, hoe vroeger we de maatregelen zullen kunnen versoepelen.", benadrukt Van Gucht.

Van Gucht stipt aan dat we over veertien dagen mogelijk zouden kunnen versoepelen. "Als we nu verslappen, zullen de cijfers binnen tien tot veertien dagen weer stijgen, op een moment waarop we eigenlijk moeten kunnen versoepelen. Het is belangrijk dat we ons daarvan bewust zijn.”

Lockdown

Eerder vandaag dreigde Marc Van Ranst nog met een volledige lockdown als de maatregen niet opgevolgd worden. Hij deed dat omdat steeds meer mensen de regels aan hun laars lappen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws