Pieter De Crem na hevige rellen in Anderlecht: “Gedaan met afwachten, vanaf nu is het zero tolerance” Royalty
Royalty

Pieter De Crem na hevige rellen in Anderlecht: “Gedaan met afwachten, vanaf nu is het zero tolerance”

Pieter De Crem na hevige rellen in Anderlecht: “Gedaan met afwachten, vanaf nu is het zero tolerance”

In Anderlecht vonden er zaterdag rellen plaats nadat er samenscholingen ontstonden na de dood van een 19-jarige jongen. “Ontoelaatbaar”, vindt Pieter De Crem.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) hadden deze rellen echter niets te maken met de dood van de jongeman die om het leven kwam toen hij vluchtte voor een politiecontrole. “Er zijn herrieschoppers die een dramatisch incident van vrijdagavond hebben aangegrepen om amok te maken”, zegt De Crem bij ‘VTM Nieuws’.

De daders van de rellen werden geïdentificeerd en administratief aangehouden. Sommigen zijn reeds vrijgelaten, maar een vervolging staat hen wel te wachten. “Dit is totaal ontoelaatbaar”, aldus de Crem, die ook benadrukt dat de politie uitstekend werk geleverd heeft.

De politie trad zaterdag nog enigszins afwachtend op, maar De Crem laat er geen twijfel over bestaan: “Daar is heel duidelijk geen ruimte meer voor. Vanaf nu is het zero tolarance in Anderlecht. Er wordt niets meer getolereerd”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws