Maandag 13 April 2020 - 17:00   I   door Redactie

"Het is tijd voor een harde reset: volgend seizoen JPL met 12 ploegen"

Het verdict van de Licentiecommissie was vorige week keihard. Liefst zeven profclubs kregen geen licentie. Via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kunnen de clubs in kwestie alsnog een licentie verwerven. Toch is het volgens journalist Hans Vandeweghe duidelijk dat het tijd is voor een competitiehervorming.

"Misschien moet de raad der wijzen die zich momenteel buigt over de afhandeling van de huidige, opgeschorte competitie en die van volgend jaar en daarna een break nemen", stelt Vandeweghe voor in De Morgen.

"Gewoon even de stekker eruit en pakweg over een goeie maand opnieuw vergaderen. Om dan te tellen hoeveel ploegen nog overblijven van die 24 zelfverklaarde profclubs en een competitie met een aantrekkelijke formule in elkaar te boksen."

"Meer profvoetbal kan dit land niet aan"

"Standard leefde boven zijn stand, maar dat geldt inmiddels voor het hele Belgische voetbal. De oplossing is simpel en vergt vijf minuten politieke en sportieve moed", benadrukt Vandeweghe.

"Het is tijd voor een harde reset: begin volgend jaar een competitie met twaalf profploegen en breid die later eventueel uit naar veertien, maar alleen als een stevige economische basis aanwezig is. Meer profvoetbal kan dit land niet aan."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal