Steven Van Gucht: “We gaan nog vele maanden met dit virus moeten samenleven” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: “We gaan nog vele maanden met dit virus moeten samenleven”

Steven Van Gucht: “We gaan nog vele maanden met dit virus moeten samenleven”

De daling van het aantal ziekenhuisopnames wordt, in navolging van de voorbije dagen, verdergezet. Dat is bemoedigend nieuws, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano op de Nationale persconferentie. Het einde is echter nog niet in zicht.

"We zien sinds begin april een geleidelijke trage daling van het aantal ziekenhuisopnames. Dat is bemoedigend, maar de weg is nog lang”, aldus Van Gucht. “Het aantal overlijdens bijvoorbeeld ligt nog steeds heel hoog en gaat waarschijnlijk nog stijgen de komende dagen. De belasting van onze ziekenhuizen is ook nog steeds hoog."

Het is dus erg belangrijk dat we niet nonchalant worden in het naleven van de maatregelen. “Wat we nu, vandaag doen, gaan we pas binnen tien tot veertien dagen in de cijfers merken”, zegt Van Gucht. “Dat is belangrijk om te weten, want we gaan nog maanden met dit virus moeten samenleven."

“Het is belangrijk dat we nu dit virus eerst zo klein mogelijk maken, zodanig dat we in de toekomst het geweer van schouder kunnen verwisselen, de maatregelen kunnen versoepelen en op een gecontroleerde manier gaan samenleven met dit virus."

Populair

Laatste nieuws