Steven Van Gucht heeft geruststellend nieuws: “Wij bevinden ons niet langer op een plateau, maar we zitten eerder in een dalende fase” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht heeft geruststellend nieuws: “Wij bevinden ons niet langer op een plateau, maar we zitten eerder in een dalende fase”

Steven Van Gucht heeft geruststellend nieuws: “Wij bevinden ons niet langer op een plateau, maar we zitten eerder in een dalende fase”

Steven Van Gucht en zijn collega’s van het Nationaal Crisiscentrum maakten dinsdagvoormiddag de coronacijfers van de afgelopen 24 uur bekend. Opnieuw daalt het aantal ziekenhuisopnames.

In tegenstelling tot andere Europese landen, waar ze nu verkondigen dat ze een plateau bereikt hebben, is België volgens Van Gucht deze plateaufase reeds voorbij. “Ik denk dat we in België eerder in een licht dalende trend zitten momenteel”, zegt hij. “Als we kijken naar het nieuwe aantal hospitalisaties, zien we dat dat geleidelijk aan afneemt en dat is goed."

“Ik denk dus niet dat het echt een plateau is, maar dat wij nu in een dalende fase zitten”, vervolgt de viroloog. “Die gaat traag en het is op dit moment moeilijk te voorspellen hoe traag zich dit gaat verderzetten. Hoe lang gaat die staart zijn? We moeten ervan uitgaan dat die nog enkele weken kan aanhouden. Maar het is nog iets te moeilijk om daar echt het einde van te voorspellen”, besluit Van Gucht.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws