-->

Hoofdverpleegkundige Wendy De Boeck: “Het moeilijkste is mensen eenzaam te zien sterven, dat went maar niet”

Hoofdverpleegkundige Wendy De Boeck: “Het moeilijkste is mensen eenzaam te zien sterven, dat went maar niet”
Dinsdag 14 April 2020 - 12:58   I   Foto: Photonews   I  Bron: Gazet van Antwerpen   I  

Op een corona-afdeling van het Imeldaziekenhuis van Bonheiden zijn er op een maand tijd reeds 236 coronapatiënten opgenomen geweest. Erg hard werk, want overschot van personeel is er niet: overdag zijn er gemiddeld vijf verpleegkundigen aan de slag.

Wendy De Boeck werkt al zestien jaar in het ziekenhuis van Bonheiden. Als hoofdverpleegkundige op de afdeling pneumologie had ze dus al ervaring met longziekten, maar het Covid-19-virus is toch nog wat anders. “In het begin was het schrikwekkend om te zien hoe erg ziek mensen werden eens ze koorts begonnen te maken”, zegt Weny in Gazet van Antwerpen.

In het Imeldaziekenhuis zijn tot nu toe veertien patiënten overleden aan het coronavirus. “Wat mij het meest ontroert, is mensen eenzaam zien sterven. Dat is het moeilijkst en dat went niet”, aldus Wendy. Zo wist ze onlangs nog een vrouw te overtuigen om alsnog haar doodzieke moeder te bezoeken. “Die dame was me daar achteraf enorm dankbaar voor. Ook de mama zelf was opgelucht en is zachtjes ingeslapen."

TAGS  I  corona  I  Imeldaziekenhuis  I  Covid-19