Oostenrijk versoepelt maatregelen en opent eerste winkels: “Maar hier zijn ze gewoon veel gedisciplineerder dan in België” Buitenland
Buitenland

Oostenrijk versoepelt maatregelen en opent eerste winkels: “Maar hier zijn ze gewoon veel gedisciplineerder dan in België”

Oostenrijk versoepelt maatregelen en opent eerste winkels: “Maar hier zijn ze gewoon veel gedisciplineerder dan in België”

Enkele duizenden winkels mochten in Oostenrijk vandaag de deuren weer openen. Het gaat om tuincentra, doe-het-zelfzaken en kleine winkels die een oppervlakte van minder dan 400 vierkante meter hebben.

Dit betekent echter niet dat er meteen een massale stormloop kwam van de bevolking. “Het is niet omdat de winkels open zijn dat daar plots een toeloop is”, zegt Daniel Sonck in ‘VTM Nieuws’. Daniel woont al zeven jaar in het Oostenrijkse Saalfenden. “Nee, het is eigenlijk eerder kalm."

Daniel bracht zelf al een bezoekje aan het tuincentrum en de fietsenwinkel. “De fietsenwinkel was iets drukker omdat de mensen natuurlijk eindelijk hun fietsgerief kunnen kopen. Maar het was niet bijzonder druk. Absoluut niet."

De regels omtrent social distancing wordt in Oostenrijk ook nog erg gerespecteerd. “Iedereen probeert afstand te houden. Ik heb de indruk, als Belg zijnde, dat het hier iets gedisciplineerder gebeurt dan in België”, aldus Daniel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws