Woensdag 20 Februari 2019 - 14:03   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Filip Dewinter doet opvallend voorstel: "Laat Belgische IS-strijders berechten door hém"

Filip Dewinter doet opvallend voorstel:

Filip Dewinter lanceert een opmerkelijk voorstel. De Vlaams Belanger vindt dat Belgische IS-strijders moeten berecht worden in Irak en Syrië.

De Belgische politiek breekt zich momenteel het hoofd over de vrijlating van IS-strijders die zich nu in het Midden-Oosten bevinden. Er werden al meerdere voorstellen gelanceerd.

Volgens Dewinter ligt de oplossing in Irak en Syrië. Daar zouden de Belgische strijders berecht moeten worden volgens hem. Syrië en Irak zijn zelf vragende partij om hen te berechten”, zo stelt Dewinter aan Sceptr.

“Deze kwestie kan niet opgelost worden zonder samenwerking met de Syrische overheid, de Belgen moeten weten dat ze vijf jaar geleden het verkeerde kamp hebben gekozen. En in deze moeten we nu maar kiezen voor ons eigen veiligheidsbelang. Dat betekent praten met de Syrische overheid.”

Dewinter pleit voor een normalisering van de banden met Damascus. "Er zou wel degelijk een akkoord tussen Assad en de Koerden worden gemaakt om de Belgische IS-strijders aan Assad over te leveren”, zegt Dewinter. “Alle oplossingen lopen dus door de weg van Damascus.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Filip Dewinter  I  n365