Woensdag 15 April 2020 - 10:00   I   door Redactie

'Pro League reageert op Van Ranst en heeft beslist over verderzetting voetbalseizoen'

'Pro League reageert op Van Ranst en heeft beslist over verderzetting voetbalseizoen'

Viroloog Marc Van Ranst zette dinsdagavond de deur open voor een hervatting van de Jupiler Pro League in juni. Opmerkelijk, aangezien de raad van bestuur van de Pro League onlangs nog adviseerde om het huidige seizoen definitief stop te zetten.

 

“Ik heb alle sympathie voor de beslissing van de Pro League zoals die nu is. Het schept duidelijkheid. Anderzijds: als in andere landen de mogelijkheid bestaat om in juni te gaan voetballen, zou het sneu zijn om dat hier helemaal niet te overwegen", liet Van Ranst optekenen in VTM Nieuws.

Volgens Het Laatste Nieuws is de Pro League echter niet van plan om op zijn stappen terug te keren. "Navraag bij enkele leden van de raad van bestuur leert dat deze stelling van Marc Van Ranst weinig zal veranderen aan de teneur in de Algemene Vergadering van 24 april – daar moet het einde van het seizoen 2019-2020 officieel bekrachtigd worden", schrijft de krant.

"Niemand voelt er iets voor om op onze beslissing terug te komen"

"Omzeggens niemand onder de profclubs voelt er iets voor om op onze beslissing terug te komen", klinkt het bij een lid van de raad van bestuur. "De argumenten contra het hervatten van de competitie zijn in de schoot van de Pro League nog steeds groter dan de argumenten pro", besluit HLN.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal