Woensdag 15 April 2020 - 22:00   I   door Redactie

'Pro League neemt ingrijpend besluit over start van volgend seizoen in België'

'Pro League neemt ingrijpend besluit over start van volgend seizoen in België'

Door de dreiging van het coronavirus besliste de Nationale Veiligheisraad woensdag om de maatregelen die momenteel van kracht zijn te verlengen. Tot en met 31 augustus zijn alle massa-evenementen in ons land verboden. Dat heeft ook invloed op de Jupiler Pro League.

Het noopt de Pro League tot een ingrijpend besluit over de competitiestart van volgend seizoen. De competitiestart zal wellicht niet worden uitgesteld, maar de eerste wedstrijden zullen hoe dan ook zonder publiek doorgaan.

“Er is een voorstel gedaan opdat voetbalwedstrijden achter gesloten deuren kunnen doorgaan”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bij de RTBF. “Het ligt op de tafel en zal worden besproken tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die volgende week is voorzien.”

Bekerfinale

Verder komt ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp en de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot in het gedrang. Beide wedstrijden zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, áls ze al zullen doorgaan. Daar moet de Pro League nog een beslissing over nemen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot