Premier Wilmès reageert op kritiek: “Iedereen ziet toch dat de situatie in woonzorgcentra onmenselijk is, we moeten daar echt iets aan doen” Royalty
Royalty

Premier Wilmès reageert op kritiek: “Iedereen ziet toch dat de situatie in woonzorgcentra onmenselijk is, we moeten daar echt iets aan doen”

Premier Wilmès reageert op kritiek: “Iedereen ziet toch dat de situatie in woonzorgcentra onmenselijk is, we moeten daar echt iets aan doen”

Er kwam heel wat kritiek op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om weer bezoek toe te laten in de woonzorgcentra. “Compleet onverantwoord”, klonkt het onder andere bij Egbert Lachaert (Open VLD), voorzitter van een zorgbedrijf in de buurt van Merelbeke.

"In het begin was het zinvol om de deuren van woonzorgcentra gesloten te houden om de besmetting buiten te houden, maar nu weten we dat het niet meer het geval is en dat dit iets is van langere duur”, zegt de premier in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Sophie Wilmès benadrukt wel dat deze versoepeling moet worden opgevat als een mogelijkheid, niet als een verplichting. “Maar iedereen heeft gezien hoe onmenselijk de huidige situatie is, en we moeten daar iets aan doen. Er moet iets gebeuren, of dat nu morgen, binnen een paar dagen of binnen een paar weken is."

Perspectief

De onduidelijkheid over deze kwestie wordt lang niet door iedereen geapprecieerd. “Ik wil ook duidelijkheid, maar we moeten redelijk zijn en de wetenschappers de kans geven om hun werk fatsoenlijk te doen”, aldus Wilmès. “We bieden wél perspectief. We zullen begin mei aan de afbouw beginnen, maar in detail kunnen we daar nog niets over zeggen."

Populair

Laatste nieuws