Donderdag 16 April 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nationaal Crisiscentrum pleit voor dragen van zelfgemaakte mondmaskers: “Het kan zeker nuttig zijn bij het indijken van het coronavirus”

Nationaal Crisiscentrum pleit voor dragen van zelfgemaakte mondmaskers: “Het kan zeker nuttig zijn bij het indijken van het coronavirus”

Wanneer de maatregelen in de toekomst versoepeld worden, is het Nationaal Crisiscentrum van mening dat het dragen van zelfgemaakte maskers zeker kan helpen bij het indijken van het coronavirus.

"In het kader van de exitstrategie denken we dat het nuttig kan zijn dat de bevolking zelfgemaakte, stoffen maskers draagt als aanvullende maatregel om mogelijk nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, klinkt het. De maskers zullen enkel maar een aanvulling zijn, en vervangen de basisregels – afstand behouden, handhygiëne – niet.

Op het openbaar vervoer, in de winkels en op het werk zijn deze basisregels vaak niet mogelijk en dan kan een mondmasker in beperkte mate de besmettelijkheid van een persoon verminderen.

Instructies

“Het is zeker aangeraden dat mensen beginnen nadenken over hoe ze zelf een masker kunnen maken. Het is ook de bedoeling dat de overheid hier gerichter over gaat communiceren, met duidelijke instructies over hoe zo’n mondmasker er bijvoorbeeld moet uitzien, of welke stof men moet gebruiken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Nationaal Crisiscentrum  I  corona  I  mondmaskers  I  virus