“Niet de politici, maar de experten lijken het land te leiden, en dat doen ze niet eens zo slecht” Royalty
Royalty

“Niet de politici, maar de experten lijken het land te leiden, en dat doen ze niet eens zo slecht”

“Niet de politici, maar de experten lijken het land te leiden, en dat doen ze niet eens zo slecht”

Er was de voorbije dagen heel wat commotie rond de miscommunicatie van de Nationale Veiligheidsraad rond de versoepeling van de maatregelen in de woonzorgcentra. “Dit is gewoon gevaarlijk”, luidt het.

Woensdag kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat zij de beslissing had genomen om in de woonzorgcentra één bezoeker per bewoner toe te laten. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) draaide deze beslissing even snel terug dan ze genomen werd.

De Veiligheidsaad laat zich uiteraard bijstaan door bekwame experten. Deze experten drongen aan om rekening te houden met de psychosociale situatie van de mensen in woonzorgcentra. “De politici hebben het advies gewoon te letterlijk genomen”, zegt Lieven Annemans, hoogleraar Gezondheidseconomie in ‘De Afspraak op Vrijdag’.

Experts leiden het land

De vraag wordt hierna geopperd: wie leidt ons land dan eigenlijk? Bert Bultinck, hoofdredacteur van Knack, is duidelijk: “Het gevoel dat we al een tijd hebben, is dat de experts het land leiden. En niet eens zo slecht, zou ik daaraan durven toevoegen. Dat dat echt het geval is, is een heel andere zaak”, zegt Bultinck.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws