Steven Van Gucht benadrukt nogmaals het belang van zelfisolatie: “Dit is echt cruciaal om verdere verspreiding van het virus te stoppen” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht benadrukt nogmaals het belang van zelfisolatie: “Dit is echt cruciaal om verdere verspreiding van het virus te stoppen”

Steven Van Gucht benadrukt nogmaals het belang van zelfisolatie: “Dit is echt cruciaal om verdere verspreiding van het virus te stoppen”

Tussen 2 april en 9 april namen 44.000 mensen deel aan een online-onderzoek van Sciensano. Deze enquête heeft als bedoeling de impact van de epidemie op de gezondheid en het gedrag van de bevolking in te schatten.

Uit de resultaten van het eerste luik van het onderzoek blijkt dat de meeste mensen vinden dat ze goed geïnformeerd zijn in verband met de maatregelen en de symptomen. De meesten houden zich aan de opgestelde regels, maar niet iedereen. De aanbevelingen voor doktersconsultaties worden goed opgevolgd.

19% van de deelnemers die een dokter raadpleegden omwille van verdachte symptomen, hadden zichzelf al preventief geïsoleerd. “Dit is een zeer belangrijke handeling, omdat mensen meestal het meest besmettelijk zijn in het prille begin van de symptomen”, zegt Steven Van Gucht op de dagelijkse persbriefing.

“Dan wordt er het meeste virus geproduceerd en is de kans het grootst dat men anderen gaat besmetten. Die vroege isolatie is echt cruciaal om verdere verspreiding van het virus te stoppen", aldus Van Gucht.

Populair

Laatste nieuws