Woensdag 20 Februari 2019 - 19:00   I   door Timothy Collard

Genk plots genoemd in Operatie Propere Handen: 'Dit is er aan de hand'

In het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing werden dinsdag en woensdag tal van personen ondervraagd. Het onderzoek zit opnieuw in een stroomversnelling en plots wordt nu ook KRC Genk genoemd.

Genk plots genoemd in Operatie Propere Handen: 'Dit is er aan de hand'

"Onder de verhoorden bevond zich Peter Maes en zijn vriendin. Maes bracht de nacht door in de cel en is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Maes bracht eind oktober al twee nachten door in een politiecel. Of hij ook geld verdiende bij de transfers van spelers, is niet geweten. Maes blijft officieel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en corruptie", meldt Het Laatste Nieuws.

"De verhoren zijn het resultaat van de verklaring van spijtoptant Dejan Veljkovic. Alle verhoorden zouden banden hebben met Maes, Veljkovic, of met de ex-clubs van MaesLokeren en Genk. Clubs die mogelijk betrokken zijn bij een zwartgeldcircuit in het Belgische voetbal. Voor competitieleider Genk, in de laatste rechte lijn richting play-off 1, opnieuw nieuws dat het kan missen als kiespijn. Sinds anderhalve week dreigt het ook draaischijf Pozuelo kwijt te raken", voegt de krant er nog aan toe.

Verdoken commissies?

“Deze tussenkomst heeft betrekking op het financiële luik van het onderzoek”, aldus het Federaal Parket in een persbericht. “Het gaat er om het traject te bepalen van relatief grote geldbedragen die mogelijk door P.M. (Peter Maes) als verdoken commissie ontvangen zijn.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Maes  I  sport  I  voetbal