Marc Van Ranst: "Het dragen van een mondmasker gaat een vorm van beleefdheid worden" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "Het dragen van een mondmasker gaat een vorm van beleefdheid worden"

Marc Van Ranst: "Het dragen van een mondmasker gaat een vorm van beleefdheid worden"

De mondmaskers maken een belangrijk deel uit van de exitstrategie. Marc Van Ranst meent zelfs dat het een vorm van beleefdheid wordt in de komende maanden.

"Wanneer we in de exit-fase weer meer het openbaar vervoer gaan gebruiken, en we weer meer mensen gaan tegenkomen, dan is dit het moment waar we mondmaskers gaan gebruiken", legt de bekende viroloog uit op Facebook. "Het dragen van een mondmasker gaat een vorm van beleefdheid vormen waarbij we elkaar beschermen tegen Covid-19."

"De overheid gaat, net zoals andere landen, zoveel mogelijk mondmaskers proberen aan te kopen. Maar dat gaat niet altijd eenvoudig zijn, omdat alle landen ter wereld diezelfde maskers bestellen", beseft Van Ranst.

Daarom roept Van Ranst op om zelf mondmaskers te maken. "Zoals in andere landen gaan we ook in ons land veel gebruik moeten maken van zelfgemaakte herbruikbare mondmaskers. Op deze website kan je een handleiding vinden en een een patroon dat goedgekeurd werd door de FOD Volksgezondheid." Voor meer informatie kan je surfen naar deze website: www.maakjemondmasker.be.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws