Jean-Marie Dedecker: "We willen absoluut dat er veel volk naar de kust komt" Royalty
Royalty

Jean-Marie Dedecker: "We willen absoluut dat er veel volk naar de kust komt"

Jean-Marie Dedecker: "We willen absoluut dat er veel volk naar de kust komt"

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, heeft geen begrip voor het idee van Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende. Tommelein denkt eraan om een strandpas in te voeren in de zomer. Hij wil zo de drukte op de stranden vermijden.

De kustgemeenten gaan nu samenwerken om het probleem aan te pakken. "We hebben nu besloten dat we een gezamenlijke nota zullen maken voor de nationale veiligheidsraad, zodanig dat wij het voortouw kunnen nemen en niet moeten afwachten tot we voor voldongen feiten staan", legt Jean-Marie Dedecker uit bij Radio 2.

"De zomer is te belangrijk voor ons. Er zijn hier veel te veel zelfstandigen, winkeliers en horeca waarbij het water nu al tot aan de lippen komt. In die nota zal staan dat wij absoluut willen dat er volk naar de kust komt én oplossingen voor hoe we de stormloop zullen opvangen", zegt Dedecker, die benadrukt dat er in Middelkerke zeker geen probleem is. Daar ligt immers een van de grootste stranden aan de kust. Bij Oostende is het ietwat ingewikkelder. De stad heeft minder strand. Dedecker meent dan ook dat daar andere maatregelen zullen moeten worden getroffen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws