Miguel Wiels zwaar onder vuur na reactie op boze leerkrachten: "Triestig" Buitenland
Buitenland

Miguel Wiels zwaar onder vuur na reactie op boze leerkrachten: "Triestig"

Miguel Wiels zwaar onder vuur na reactie op boze leerkrachten: "Triestig"

Minister van Onderwijs Ben Weyts liet de mogelijkheid open dat het schooljaar iets langer zou duren voor leerkrachten. Hij kreeg daar bakken kritiek voor. Kritiek die Miguel Wiels helemaal niet begrijpt. Daardoor kwam Wiels zelf zwaar onder vuur te liggen. Iets waar hij zich later toch enigszins voor verontschuldigde.

"Geen weekje willen doorwerken in juli? Geen loonverlies en nauwelijks moeten werken in 7 weken... Leg dat maar eens uit aan alle hardwerkende, bloedende zelfstandigen. En aan mijn muzikanten en crew zonder werk en inkomsten, beste vakbond", schreef Wiels op Instagram.

De reacties kwamen meteen: "Een beetje respect van aan beide kanten mag wel, foei", klonk het onder meer. "Wie ben jij om kritiek te uiten over een ander zijn job/jobinvulling?" en "Wat een voze reactie". "Zeer kort door de bocht dit. Een triestige mening", was ook nog een andere reactie van een volger.

Wiels verduidelijkte zich wat later: "Blijkbaar zaterdag, want veel leerkrachten vonden toch tijd om hier furieus te reageren (is een mopje)", knipoogt Wiels. "Had niet mogen veralgemenen naar heel korps, er zijn inderdaad veel leerkrachten die elke dag hard hun best doen. Zoals juf Leen. Of juf Freya. Ik bedoelde niet dié mensen, maar hun bekrompen en wereldvreemde vakbond. Er volgen na die mogelijke extra week dus namelijk nog 7 extra weken waarin er ‘minder’ (beter dan nauwelijks) moet gewerkt worden."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws