Steven Van Gucht: "Het virus circuleert nog volop, het is echt niet het moment om feestjes te geven" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Het virus circuleert nog volop, het is echt niet het moment om feestjes te geven"

Steven Van Gucht: "Het virus circuleert nog volop, het is echt niet het moment om feestjes te geven"

Steven Van Gucht benadrukt dat de recente cijfers over het coronavirus in België "bemoedigend" zijn. Tegelijkertijd waarschuwt hij om de maatregelen goed te blijven opvolgen.

"Het weekendeffect zal zeker spelen. We gaan waarschijnlijk de komende dagen wel weer een lichte stijging zien van de cijfers. De trend is echter wel bemoedigend", zegt Van Gucht aan VTM NIEUWS. "We zien toch systematisch een zekere daling van het aantal nieuwe opnames. Meer mensen mogen het hospitaal verlaten."

Van Gucht waarschuwt wel voor mensen die nu al feestjes geven. Zo moest er in Zelzate dit weekend een tuinfeest met tien mensen stilgelegd worden door de politie. "We hebben 1.300 nieuwe besmettingen vandaag gerapporteerd. Dat betekent dat het virus nog altijd circuleert in de bevolking. Het is nog altijd niet verdwenen. Dat houdt risico's in", zegt de viroloog.

"Eén op de twee besmettingen gebeurt al voor mensen symptonen ontwikkelen. Dat betekent dat wanneer je een feestje organiseert met mensen die zich kiplekker voelen ook risicovol is. Het kan de verspreiding van het virus faciliteren. Het is echt nog niet het moment om feestjes te geven", waarschuwt Van Gucht.

Populair

Laatste nieuws