Maandag 20 April 2020 - 11:55   I   door Redactie

Lokeren failliet verklaard; fusie, vierde provinciale of definitief einde?

Lokeren failliet verklaard; fusie, vierde provinciale of definitief einde?

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is nu ook zeker. Sporting Lokeren wordt failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. Lokeren zal zich ook neerleggen bij dat besluit, zo meldt Het Nieuwsblad.

Voorzitter Louis De Vries zocht de voorbije weken tevergeefs naar een overnemer. Hij vond die niet en bracht de fans van Lokeren vervolgens op de hoogte van het faillisement van de club.

“Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen”, zegt De Vries in een boodschap die hij naar de fans stuurde.

“Na grondige evaluatie hebben wij moeten besluiten dat onze advocaat zich zal neerleggen bij de beslissing over de zaak die heden voor de handelsrechtbank wordt ingeleid. Mijn excuses dat ik momenteel de kracht niet heb om persoonlijker te contacteren en oprechte dank voor alle inzet, steun en toewijding.”

Fusie of vierde provinciale?

Het faillisement zorgt er dan misschien wel voor dat dit het einde is van Sporting Lokeren zoals we het nu kennen, maar toch is er nog een reddingsboei voor de club. De jeugdwerking van Lokeren voerde immers al gesprekken met VW Hamme, degradant in 2e Amateurklasse. De fusieclub zou doorgaan onder het stamnummer van Hamme en volgend seizoen uitkomen in 3e Amateurklasse.

Een akkoord is echter nog niet in zicht. Het Nieuwsblad meldt dat niet iedereen bij Hamme staat te springen voor een fusie met Lokeren. Komt er geen fusie met een andere club, dan verdwijnt Lokeren. Tenzij het volgend seizoen opstart in vierde provinciale.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lokeren  I  VW Hamme  I  voetbal  I  sport