-->

Steven Van Gucht heeft hoopgevend nieuws: “We hebben de controle genomen over het virus, een aantal zaken zullen versoepeld kunnen worden”

Steven Van Gucht heeft hoopgevend nieuws: “We hebben de controle genomen over het virus, een aantal zaken zullen versoepeld kunnen worden”
Maandag 20 April 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Eigen berichtgeving  I  

Het Nationaal Crisiscentrum kon maandagvoormiddag bemoedigende cijfers voorleggen. De onvermijdelijke vraag bij positief nieuws is of we na deze resultaten snel een versoepeling van de opgelegde maatregelen gaan zien.

"Door zeer drastisch in te grijpen de voorbije weken, hebben we de controle genomen over het virus”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano. “Dat is heel belangrijk, want dat levert ons een goede startpositie op. Vanuit deze startpositie gaan we in de toekomst geleidelijk aan en voorzichtig de maatregelen kunnen loslaten.” Volgens Van Gucht zal er wel een goede opvolging moeten gebeuren van het effect hiervan.

“De exacte timing zal beslist worden door de Nationale Veiligheidsraad, maar het is wel de bedoeling om geleidelijk aan maatregelen terug te schroeven”, aldus Van Gucht. “Dat is enkel maar mogelijk door het feit dat we nu de controle hebben kunnen nemen. Daar zal in de toekomst concreter over gecommuniceerd worden, maar we denken wel dat het mogelijk gaat zijn om een aantal zaken te versoepelen."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Sciensano  I  Nationaal Crisiscentrum