Dinsdag 21 April 2020 - 10:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Eigen berichtgeving  I   door Redactie

Marc Van Ranst: “Deze epidemie is verre van gedaan, we gaan nóg voorzichtiger moeten zijn wanneer we de maatregelen gaan afbouwen”

Marc Van Ranst: “Deze epidemie is verre van gedaan, we gaan nóg voorzichtiger moeten zijn wanneer we de maatregelen gaan afbouwen”

In ons land werden de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad verlengd tot 3 mei. Deze deadline komt dichterbij en iedereen hoopt op een versoepeling van de lockdown. Marc Van Ranst wijst er echter op dat ook tijdens het afbouwen van de maatregelen de strijd tegen het coronavirus nog niet gedaan is.

Van Ranst maakt deel uit van de zogenaamde GEES, de groep experten die de exitstrategie moet bepalen. "Deze epidemie is verre van gedaan", waarschuwt Van Ranst. "We gaan (op andere manieren) nog voorzichtiger moeten zijn wanneer we gradueel de maatregelen gaan afbouwen."

Vrijdag komt de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Dan gaan we weten wat de strategie in België wordt. Het is duidelijk dat men bijzonder voorzichtig wil omspringen met het afbouwen van de maatregelen. Mocht de curve weer naar omhoog gaan na het lossen van een maatregel, moet men die kunnen terugdraaien alvorens er een nieuwe maatregel gelost wordt. Het zal dus zeer nauwgezet opvolgen worden en geen onberekende risico's nemen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona  I  maatregelen  I  lockdown