Viroloog Marc Wathelet: “De regering heeft de bevolking voorgelogen en moet gewoon toegeven dat ze zich vergist heeft” Royalty
Royalty

Viroloog Marc Wathelet: “De regering heeft de bevolking voorgelogen en moet gewoon toegeven dat ze zich vergist heeft”

Viroloog Marc Wathelet: “De regering heeft de bevolking voorgelogen en moet gewoon toegeven dat ze zich vergist heeft”

Viroloog Marc Wathelet werd onlangs door minister van Volksgezondheid Maggie De Block op Twitter nog versleten voor ‘drama queen’, omdat hij pleitte voor het massaal dragen van mondmaskers. De doctor in de wetenschappen lijkt nu toch zijn slag thuis te halen.

Wathelet is waarschijnlijk de grootste Belgische specialist inzake coronavirussen en werkte onder meer 25 jaar aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Reeds begin februari waarschuwde hij voor de besmettingsgraad van Covid-19. Hij zei toen al dat er veel doden zouden vallen wanneer er niet daadkrachtig werd opgetreden.

Hij stuurde daarop tal van brieven naar ministers en experten, maar kreeg ofwel geen gehoor, ofwel werd hem verweten angst te willen zaaien onder de bevolking. Nu blijkt hoe gevaarlijk het coronavirus is, lijkt Wathelet eindelijk zijn gelijk te halen.

Volgens Wathelet heeft de regering het virus van in het begin onderschat, en zo de bevolking voorgelogen. “Misschien moet de regering gewoon toegeven dat ze zich vergist heeft”, zegt de doctor in de moleculaire biologie in Humo.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws