"Er moet een perspectief komen voor kleine winkels en handelaars" Politiek
Politiek

"Er moet een perspectief komen voor kleine winkels en handelaars"

"Er moet een perspectief komen voor kleine winkels en handelaars"

Er wordt volop nagedacht over de heropstart van de economie. Die behoort tot de exitstrategie. Egbert Lachaert (Open VLD) pleit voor een "veilige" en "doordachte" heropstart.

"Tegen vrijdag zou er toch een duidelijk plan van aanpak moeten zijn om dingen uit te rollen", is de mening van Lachaert. Hij denkt onder meer aan voldoende testcapaciteit, een app en dergelijke om het normale leven geleidelijk weer op te starten.

Voorts moeten zoveel mogelijk bedrijven kunnen heropenen. "Het is een goed idee om in sociaal overleg met de sectoren akkoorden te sluiten over hoe men kan heropenen. Als er binnen een sector geen akkoord is, moeten ondernemingen zelf ook een plan kunnen voorleggen. En er moet ook perspectief komen voor kleine winkels en handelaars" meent Lachaert.

Lachaert neemt ook de regering in bescherming. Die ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. Hij benadrukt dat men voor "een aartsmoeilijke opdracht, een mondiale crisis" staat. "Je kan veel kritiek hebben op zaken die fout gaan , maar doe het maar eens", aldus Lachaert. Hij herinnert eraan dat er in juni een eerste evaluatie volgt. N-VA liet al verstaan geen volmachten meer te geven aan de regering in juni. Her en der wordr zelfs al gepleit voor nieuwe verkiezingen in het najaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws