"Dodelijkste variant van Coronavirus zit in Europa" Buitenland
Buitenland

"Dodelijkste variant van Coronavirus zit in Europa"

"Dodelijkste variant van Coronavirus zit in Europa"

Het coronavirus is in minstens 30 verschillende soorten gemuteerd. In Europa en New York zou de dodelijkste variant woeden. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Een van de beste wetenschappers van China, professor Li Lanjuan van de Zhejiang Universiteit testte een kleine groep van 11 patiënten en ontdekte veel mutaties van SARS-COV-2 - de virusstam die bekend staat als coronavirus, die de luchtwegaandoening Covid-19 veroorzaakt.

Li's team ontdekte dat de meest agressieve stammen 270 keer zoveel virale lading konden genereren dan het minst krachtige type. De dodelijkste stammen die werden gevonden bij de Covid-19-patiënten, verzameld uit Guanzghou in de provincie Zhejiang, waren ook gevonden bij patiënten in zwaar getroffen Europese landen, waaronder Italië en Spanje. Nadien hebben ze zich verspreid naar New York - het epicentrum van de Amerikaanse uitbraak.

Eerste bewijs

De onderzoekers zeggen dat hun studie de eerste is die met laboratoriumbewijs aantoont dat bepaalde mutaties een ernstiger ziektebeeld kunnen veroorzaken. De auteurs van de studie waarschuwen echter wel dat ook mildere mutaties tot ernstige symptonen kunnen leiden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws