“Tweede coronagolf na versoepeling van de maatregelen is onvermijdelijk, en zal plaatsvinden in september" Buitenland
Buitenland

“Tweede coronagolf na versoepeling van de maatregelen is onvermijdelijk, en zal plaatsvinden in september"

“Tweede coronagolf na versoepeling van de maatregelen is onvermijdelijk, en zal plaatsvinden in september"

Volgens professor Robin Shattock van het Britse Imperial College, gaan we na het versoepelen van de maatregelen een onvermijdelijke tweede coronagolf zien. Het grote gevaar bestaat erin dat het weer zou toeslaan tijdens een griepuitbraak.

Professor Shattock, die ook aan een vaccin werkt, waarschuwt in The Times voor deze tweede golf. Hij zegt dat deze waarschijnlijk vlak na de zomer zal plaatsvinden, in september of oktober. “We kunnen niet met zekerheid zeggen dat dit virus seizoensgebonden is, maar het is redelijk om aan te nemen dat de besmettingen weer zullen toenemen wanneer we opnieuw normaal beginnen te leven”, zegt hij.

Shattock denkt echter niet dat deze heropflakkering van het virus erger zal zijn dan we tot nu toe hebben gezien. “Daar is geen enkel bewijs voor. Dat is ook zeker niet iets waar mensen zich zorgen over moeten maken”, klinkt het.

Wachten op vaccin

Zijn collega, professor James Naismith van de universiteit van Oxfort, sluit zich hierbij aan en voegde daaraan toe dat het zeer waarschijnlijk is dat het virus wereldwijd zal blijven sluimeren tot er een vaccin gevonden is. “Maar ik denk dat iedereen nu wel beseft hoe snel deze pandemie kan verlopen en wat er op het spel staat”, aldus Naismith.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws