Rutten: "Alle winkels en bedrijven tegelijkertijd openen is onmogelijk" Politiek
Politiek

Rutten: "Alle winkels en bedrijven tegelijkertijd openen is onmogelijk"

Rutten: "Alle winkels en bedrijven tegelijkertijd openen is onmogelijk"

Alle handelszaken tegelijk openen, zou een zeer slecht idee zijn. Dat zegt Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten. Ze krijgt van heel veel winkels de uitleg dat ze klaar zijn om te heropenen. Dat ze voldoende maatregelen genomen hebben tegen het coronavirus.

Doe-het-zelfwinkels en tuincentra zijn sinds afgelopen zaterdag weer open. Goed nieuws dus voor hen, maar ook de andere winkels staan te trappelen. Wanneer mogen zij weer opengaan? Wellicht krijgen ze meer duidelijkheid na de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag.

Niet te veel ineens

"Er moet perspectief komen, ook voor die kleine zelfstandigen en ook voor die kleine winkelier", zegt Rutten in De Afspraak. Ze waarschuwt echter ook. Te veel tegelijkertijd openen kan nefaste gevolgen hebben. "Alle winkels open, alle bedrijven openen, heel het openbaar vervoer, alle scholen open, dan gaan we over drie weken moeten zeggen dat het te veel geweest is", besluit Rutten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws