Woensdag 22 April 2020 - 12:07   I   Foto: Vier  I   Bron: Gert Late Night  I   door Redactie

Dirk Draulans: "Het coronavirus is wellicht nu al in kracht aan het afnemen"

Dirk Draulans:

Ons leven wordt beheerst door het coronavirus. Volgens Dirk Draulants, bioloog en wetenschapsjournalist van Knack, zal het virus ook bij ons blijven. Al zal het dan echter niet meer dan een verkoudheid veroorzaken in de toekomst.

Het virus zal zich in de toekomst minder agressief gaan gedragen. "Er zijn virussen die in kracht afnemen. We verwachten dat het coronavirus dat ook gaat doen", legt Draulans uit in Gert Late Night. "Minder krachtige virussen geraken makkelijker verspreid. Die gaan dan de krachtigere wegselecteren."

Het coronavirus is mogelijk nu al in kracht aan het afnemen, stelt Draulants. "Dat proces is waarschijnlijk al bezig. Eerst heb je een grote, agressieve opstoot en dan een terugval. Waarschijnlijk gaat dat coronavirus zich in ons lichaam nestelen als een griepvirus", legt hij uit. "We hebben al vier coronavirussen die we constant meedragen en die lichte verkoudheiden veroorzaken. Die zijn echter niet schadelijk, die leven gewoon mee. Waarschijnlijk gaat deze zo ook iets worden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Dirk Draulans  I  coronavirus