UEFA zwicht niet: Club Brugge naar Champions League, Anderlecht niet Europees Sport
Sport

UEFA zwicht niet: Club Brugge naar Champions League, Anderlecht niet Europees

UEFA zwicht niet: Club Brugge naar Champions League, Anderlecht niet Europees

Dinsdag raakte bekend dat ons land niet hoeft te vrezen voor een Europese uitsluiting. Belgische clubs zullen volgend seizoen mogen aantreden in de Champions League en Europa League. Alleen broedt de UEFA wel op een opmerkelijk plan.

De UEFA overweegt om de Europese ticketverdeling in landen die hun competitie definitief staken door de coronacrisis te herbekijken. Het zou dan rekening willen houden met de Europese coëfficiënt in dat land.

Zo zou in België Club Brugge zijn ticket voor de groepsfase van de Champions League moeten afstaan aan AA Gent. Club zou plots in de derde voorronde van de Europa League belanden. Anderlecht, dat op sportief vlak géén Europees ticket kon afdwingen, zou dan weer naar de voorrondes van de Champions League mogen.

Geen Europees voetbal voor Antwerp en Charleroi?

Voor Club Brugge zou dit uiteraard een serieuze mokerslag zijn. Voor Antwerp en Charleroi eveneens. Zij zouden hun Europees ticket verliezen. Zekerheid is er nog niet over dit scenario, maar de grootste Europese topclubs zouden er wel voor te vinden zijn.

Update 22/4 - 10:45

Club Brugge kan opgelucht ademhalen. De UEFA zal de Europese tickets uiteindelijk toch verdelen op basis van sportieve prestaties. De Belgische Voetbalbond (KBVB) kreeg die garantie van UEFA. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Dat wil zeggen dat er naar de eindstand in onze competitie zal worden gekeken om de tickets te verdelen.

Als de huidige stand de eindstand wordt, trekt Club Brugge naar de groepsfase van de Champions League. Verder zullen ook AA Gent, Antwerp, Charleroi en Standard ons land vertegenwoordigen op het Europese toneel.

Populair

Laatste nieuws