Rapport van expertengroep ligt op straat, Marc Van Ranst haalt uit: "Dit gaat over mensenlevens" Royalty
Royalty

Rapport van expertengroep ligt op straat, Marc Van Ranst haalt uit: "Dit gaat over mensenlevens"

Rapport van expertengroep ligt op straat, Marc Van Ranst haalt uit: "Dit gaat over mensenlevens"

Het voorlopige rapport van de expertengroep (GEES) is uitgelekt in de Franstalige krant Le Soir. Het gaat volgens de VRT om een advies van zaterdag. Het is dus nog niet afgerond.

Zo weten we nu al dat het advies zal zijn dat we bijvoorbeeld één keer per week op bezoek mogen bij familie en/of vrienden. Daarnaast zouden de scholen op 18 mei weer geopend worden.

Marc Van Ranst, een van de tien leden van de expertengroep, reageert verbolgen op de lek. "Dit is bijzonder betreurenswaardig", reageert de viroloog in het VRT-journaal. "Dit is een voorlopige versie en er zijn al vele dagen overgegaan. Er is intussen nog verder aan gewerkt. Plots lekt men dan dat. Dat kan men maar met één bedoeling doen: dat is om de communicatie en het proces volledig te bemoeilijken."

"Dit is geen politiek spelletje, het gaat over mensenlevens. Dit is totaal niet goed te keuren. Iemand die dit doet, doet dat niet met goede bedoelingen. Iemand wil dit doen mislukken", aldus Van Ranst.

Vrijdag

Vrijdag is een belangrijke dag. De Nationale Veilgiheidsraad komt dan bij elkaar. Vervolgens zal er gecommuniceerd worden over de versoepeling van de maatregelen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws