Woensdag 22 April 2020 - 14:20   I   door Redactie

Steven Van Gucht: "Geen voetbal in België tot 1 september? We moeten opletten met supporters"

Steven Van Gucht:

Het is mogelijk nog maanden wachten vooraleer de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang trekt. Het is niet uitgesloten dat België het voorbeeld van Nederland volgt en het profvoetbal pas op 1 september laat hervatten.

"Massabijeenkomsten kunnen een katalysator zijn om op korte termijn voor een grote verspreiding van het virus te zorgen", vertelt viroloog Steven Van Gucht aan VTM Nieuws. "En dan zou je de controle kunnen verliezen. Ik vind het dan ook terecht om daar heel hard mee op te passen."

"Ik denk ook dat het normaal is dat België naar zijn buurlanden gaat kijken", vervolgt Van Gucht. In Nederland werd al beslist om de competitiestart uit te stellen tot 1 september. "Accenten en timing kunnen anders, maar de buurlanden kunnen zeker als voorbeeld dienen", verduidelijkt Van Gucht.

Achter gesloten deuren?

Toch is het niet uitgesloten dat onze competitie vroeger start, met wedstrijden achter gesloten deuren weliswaar. "Dat is iets wat bestudeerd moet worden. Het brengt wel een pak minder risico met zich mee, want het zou dan niet om een massabijeenkomst gaan."

"Al moeten we dan wel opletten met supporters. Misschien gaan zij zelf bijeenkomsten organiseren voor hun club. Je krijgt dus te maken met enkele neveneffecten. Het is een moeilijke oefening", besluit Van Gucht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal