Gelekt EU-rapport: 'China verspreidt bewust fake news om schuld van coronavirus van zich af te schuiven' Buitenland
Buitenland

Gelekt EU-rapport: 'China verspreidt bewust fake news om schuld van coronavirus van zich af te schuiven'

Gelekt EU-rapport: 'China verspreidt bewust fake news om schuld van coronavirus van zich af te schuiven'

China verspreidt fake news om de schuld van de huidige pandemie door het coronavirus van zich af te schuiven. Dat blijkt uit een uitgelekt rapport van de Europese Unie.

Het rapport stelt dat de "officiële en door de staat gesteunde" bronnen zorgden voor de verspreiding van "samenzweringsverhalen" die bedoeld waren om Peking vrij te pleiten. Deskundigen van de Europese Dienst voor extern optreden (EEAS) wijzen ook met een beschuldigende vinger naar Rusland.

Peking gebruikt verschillende tactieken om valse verhalen te verspreiden in Europa. “China heeft een wereldwijde desinformatiecampagne gevoerd om de schuld voor het uitbreken van de pandemie af te leiden en zijn internationale imago te verbeteren", luidt de conclusie van het rapport.

Sociale media

"Een groeiend aantal bewijzen stelt dat coronavirus-gerelateerde desinformatie een directe impact kan hebben op de volksgezondheid en veiligheid", klinkt het. Het rapport waarschuwt ook dat sociale media nog steeds gevaarlijke inhoud online zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws