Herman Goossens: "Maak mondmaskers verplicht" Royalty
Royalty

Herman Goossens: "Maak mondmaskers verplicht"

Herman Goossens: "Maak mondmaskers verplicht"

Microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) pleit voor het verplichten van mondmaskers van zodra de maatregelen worden versoepeld. Al lijkt de Nationale Veiligheidsraad daar morgen niet in mee te gaan. Het wordt eerder een advies, geen verplichting.

Goossens geeft zelf toe dat het een moeilijke oefening is. "Ik zou het uiteindelijk wel verplicht maken om twee redenen. Ten eerste omdat we nu toch zien dat heel veel besmettingen gebeuren door mensen die geen symptonen hebben. Uit een studie in Italië blijkt dat iemand die geen symptonen heeft evenveel virus uitscheidt als iemand die wel symptonen heeft", aldus de expert in Terzake.

Mensen die geen symptonen hebben kunnen makkelijk andere mensen besmetten. Volgens Goossens zou een masker daar "soelaas kunnen bieden om toch de transmissie te voorkomen". Al waarschuwt hij ook dat dit niet de perfecte oplossing is.

Lange afstand

Daarnaast haalt Goossens als tweede reden een studie aan waaruit blijkt dat een aantal mensen ook anderen kunnen besmetten op een afstand die langer is dan twee meter. "Voor het openbaar vervoer zou ik het zeker verplicht maken", luidt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws