Donderdag 21 Februari 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Veljkovic doet boekje open over Peter Maes: 'Dit heeft hij allemaal gedaan'

Veljkovic doet boekje open over Peter Maes: 'Dit heeft hij allemaal gedaan'

Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft zijn volledige zwarte boekhouding onthuld. Met Peter Maes praatte hij ook de eerste grote naam aan de galg. Uit telefoontaps en mails blijkt dat Maes net geen half miljoen euro in het zwart heeft gekregen.

"De eerste grote vis die opnieuw aan de tand wordt gevoeld: Peter Maes (54). En in de nasleep: iedereen bij Sporting Lokeren en Racing Genk met wie Maes de voorbije acht jaar professioneel in contact kwam. Gaande van bestuursleden tot advocaten. Maar ook zijn eigen familie ontsnapte niet aan een ondervraging over zwart geld", zo schrijft Het Nieuwsblad.

"Vooral Maes lijkt volgens onze informatie de fiscus te moeten vrezen. Uit onderschepte mails en telefoons van Veljkovic blijkt immers dat de Servische makelaar een constructie opzette via een Montenegrijnse vennootschap om Maes als trainer van Lokeren jaarlijks 160.000 euro extra in het zwart uit te betalen. Goed voor 480.000 euro op drie jaar."

Om dat te camoufleren werden valse scoutingsovereenkomsten opgemaakt. Als trainer van Genk en Lokeren zou Maes nog eens 2,5 miljoen euro hebben geïncasseerd.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lokeren  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal