Van der Poel schittert meteen ook op de weg: "Ontzettend gevaarlijk!" Sport
Sport

Van der Poel schittert meteen ook op de weg: "Ontzettend gevaarlijk!"

Van der Poel schittert meteen ook op de weg: "Ontzettend gevaarlijk!"

Mathieu van der Poel heeft in zijn eerste wegrit van het seizoen meteen gewonnen. Hij zet de lijn van het geweldige veldritseizoen dus gewoon door. In de Ronde van Antalya won de Nederlander de eerste rit. Hij was de beste in een massasprint.

"Het was leuk”, citeert HLN Van der Poel. “Het was inderdaad eerste keer dat ik met enkele nieuwe ploegmaats koerste. En die hebben sterk gereden om de boel te controleren en er een massasprint van te maken."

"De laatste vijf kilometers waren gekkenwerk. Maar op één of andere manier ben ik finaal dan toch bij twee ploegmaats geraakt, en zij hebben goed werk geleverd voor de sprint.”

Van der Poel zag zijn ploegmaat Maarten van Trijp tegen de grond smakken. Hij gaat niet meer van start in rit 2. “Het was ontzettend gevaarlijk onderweg. Waar mijn ploegmaat viel, viel het op zich nog wel mee. Maar door de wind waren er altijd wel vlagen van links naar rechts en hij is achter het wiel blijven haken. Ook op het einde was het gewoon gekkenwerk, heel gevaarlijk", aldus Van der Poel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws