"Zwaarlijvige mensen hebben tien keer meer kans om te sterven aan Covid-19" Buitenland
Buitenland

"Zwaarlijvige mensen hebben tien keer meer kans om te sterven aan Covid-19"

"Zwaarlijvige mensen hebben tien keer meer kans om te sterven aan Covid-19"

De Britse topdokter Aseem Malhotra waarschuwt dat mensen met obesitas een ernstigere vorm van Covid-19 ontwikkelen. Hij verwijst daarvoor naar een analyse van het US Center for Disease Control and Prevention.

Daaruit blijkt dat mensen met aandoeningen die aan obesiatas gerelateerd zijn "tien keer meer risico lopen om te sterven" door het coronavirus. Malhotra zegt dat deze diabetes type 2, hoge bloeddruk en hartaandoeningen omvatten.

Bij obesitas hebben mensen een BMI van meer dan 30. Zij hebben dus een pak meer kans om ernstig ziek te worden en zelfs te sterven door het coronavirus. "De reden hiervoor is tweeledig. Eerst en vooral is dat overtollig lichaamsvet een nadelig effect lijkt te hebben als het gaat om virale ziekten. We weten dat je met griep vaker ernstig ziek wordt als je te zwaar bent.

Duidelijk zieker

"Maar met Covid-19 lijkt het ook een overmatige immuunreactie te veroorzaken, waardoor helaas veel mensen sterven", aldus de vooraanstande cardioloog. "Mensen met obesitas lijken het virus ook veel langer te verspreiden en worden duidelijk zieker."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws