'Nieuwe plannen van UEFA zijn erg slecht nieuws voor Club Brugge' Sport
Sport

'Nieuwe plannen van UEFA zijn erg slecht nieuws voor Club Brugge'

'Nieuwe plannen van UEFA zijn erg slecht nieuws voor Club Brugge'

De UEFA broedt op een nieuw plan om de Champions League aantrekkelijker te maken. Eén probleem: voor Club Brugge en andere Belgische topclubs is dat absoluut geen goed nieuws.

The Mirror weet dat de UEFA van plan is om de Champions League te hervormen. Vanaf het seizoen 2024-2025 zou de Europese voetbalbond de deelnemers van het kampioenenbal selecteren op basis van hun Europese prestaties van de voorbije jaren.

UEFA wil topclubs beschermen

Op die manier wil de UEFA grote clubs die eens een minder seizoen kennen in hun nationale competitie, een reddingsboei toegooien. Voor kleinere landen als België zal het dan weer een pak moeilijker worden om clubs af te vaardigen. De Europese coëfficiënt zou immers belangrijker dan ooit worden.

En de rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase dreigt zelfs weg te vallen. Dat is erg slecht nieuws voor Club Brugge en de andere Belgische topclubs. Zij zouden zich vanaf 2024 via voorrondes moeten plaatsen voor de Champions League.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws