Er is een medicijn gevonden dat lijkt te werken tegen Covid-19 Buitenland
Buitenland

Er is een medicijn gevonden dat lijkt te werken tegen Covid-19

Er is een medicijn gevonden dat lijkt te werken tegen Covid-19

Gilead Sciences heeft woensdag goed nieuws naar buiten gebracht. Het bedrijf laat weten dat de voorlopige resultaten van een coronavirusonderzoek aantonen dat ten minste 50% van de patiënten die behandeld werden met een vijfdaagse dosering remdesivir hun toestand verbeterden en dat meer dan de helft binnen twee weken uit het ziekenhuis werd ontslagen.

De gezondheidsadviseur van het Witte Huis, Dr. Anthony Fauci, bevestigde het goeie nieuws. Hij vertelde dat remdesivir een nieuwe zorgstandaard voor Covid-19-patiënten zou worden. Fauci zei tegen verslaggevers van het Witte Huis dat hem was verteld dat de gegevens van het onderzoek een “duidelijk positief effect vertoonden in het verminderen van de hersteltijd”. Men wil het geneesmiddel nu zo snel mogelijk beschikbaar maken voor Covid-19-patiënten.

De studie volgde twee groepen patiënten die met Covid-19 in het ziekenhuis waren opgenomen. De ene groep kreeg een vijfdaagse behandeling met remdesivir, terwijl de andere groep het medicijn 10 dagen slikte. De onderzoekers zeiden dat meer dan de helft van de patiënten in beide behandelgroepen binnen 14 dagen uit het ziekenhuis werden ontslagen.

"Bemoedigend"

“Deze gegevens zijn bemoedigend omdat ze aangeven dat patiënten die een kortere, vijfdaagse kuur met remdesivir kregen, een vergelijkbare klinische verbetering ervaarden als patiënten die een kuur van tien dagen kregen", zei Aruna Subramanian, een hoofdonderzoeker van de studie. In China ontkennen wetenschappers dat remdesivir een gunstig effect heeft op Covid-19-patiënten. Daar zouden de resultaten van het medicijn na proeven zeer gemengd zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws