Geert Meyfroidt waarschuwt: "We kunnen heel snel weer in de problemen zitten" Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt waarschuwt: "We kunnen heel snel weer in de problemen zitten"

Geert Meyfroidt waarschuwt: "We kunnen heel snel weer in de problemen zitten"

Geert Meyfroidt, voorzitter van de intensieve geneeskunde in België, maakt zich zorgen over de versoepeling van de maatregelen. De cijfers gaan nu de goede richting uit, maar dat kan snel veranderen.

"Als mens kijk ik met een grote opluchting naar de versoepeling van de maatregelen. Ik denk dat het voor veel mensen echt wel tijd is. De economie moet ook herstarten, we kunnen dit niet blijven aanhouden", zegt Meyfroidt.

Al is er ook een maar. "Van onze kant zijn we echter niet helemaal gerust. We hopen dat we het op tijd gaan zien komen als de curve terug omhooggaat. Er zit altijd twee weken tussen en nu gaan de maatregelen met een week tussenin. Vanaf het moment dat maatregelen gelost worden, gaan we pas een paar dagen later kunnen zien wat het effect is van de maatregel voordien die gelost werd", aldus Meyfroidt.

Hou afstand

De arts waarschuwt. "Dit gaat maar lukken als je je aan de anderhalve meter afstand houdt en anders een mondmasker draagt. Binnen al die regels kan je perfect virusbesmetting proberen te vermijden. Dat vraagt echter een zekere discipline. De mensen beseffen dat niet goed. We gaan dat kunnen als we gedisciplineerd zijn. Als dat doordringt bij de mensen, gaat er wel meer mogen", voorspelt Meyfroidt.

"We kunnen heel snel weer in de problemen zitten. We hebben de wiskundige simulaties gezien als mensen toch weer beginnen te interageren en virus te verspreiden onder elkaar. Vorige keren vertrokken we van lege ziekenhuizen, maar nu liggen er al veel mensen in. Een tweede piek willen we dus echt niet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws