Zeer hoopgevend nieuws: "Al voor de winter vaccin tegen Covid-19" Buitenland
Buitenland

Zeer hoopgevend nieuws: "Al voor de winter vaccin tegen Covid-19"

Zeer hoopgevend nieuws: "Al voor de winter vaccin tegen Covid-19"

Bruno Holthof, de voormalige topman van de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen is nu CEO van Oxford University Hospitals. Zij hebben een vaccin klaar en het wordt al getest op mensen.

"We zijn op 23 april gestart met de eerste vrijwilligers", legt Holthof uit in De Afspraak. "Wij zullen 1.100 vrijwilligers het vaccin toedienen. De helft daarvan krijgt het vaccin tegen het coronavirus, wat we in het verleden al getest hebben op MERS. We hebben nu de genetische code van Covid-19 ingebracht in de vaccinatie tegen het verkoudheidsvirus. Het andere deel heeft een bestaand vaccin gekregen. Zij weten dat echter zelf niet. Van zodra we weten dat de ene groep toch nog besmet wordt en de andere groep met het Covid-19-vaccin niet, dan weten we dat het werkt."

Er is heel hoopgevend nieuws. "Mogelijk weten we binnen enkele weken al of het vaccin werkt. Voor de winter willen we dan klaar zijn met een vaccin dat kan gebruikt worden", aldus Holthof. In september zou men er al 1 miljoen klaar hebben. Die zijn voorbestemd voor de Britten. Nadien zou het dan over de rest van de wereld verspreid kunnen worden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws