Maandag 4 Mei 2020 - 11:30   I   door Redactie

'Scenario voor heropstart Jupiler Pro League ligt op tafel, dit is het plan'

'Scenario voor heropstart Jupiler Pro League ligt op tafel, dit is het plan'

De Jupiler Pro League ligt al sinds begin maart stil omwille van het coronavirus. Stilaan is er echter licht aan het einde van de tunnel. Zo ligt er een scenario voor een heropstart van de competitie klaar.

Het Laatste Nieuws meldt dat de overheid van plan is om met richtlijnen omtrent het voetbal naar buiten te komen. Tegen 15 mei zou er meer duidelijkheid moeten zijn over een heropstart in de Belgische competitie.

Het scenario dat de ronde doet, ziet er als volgt uit: vanaf 15 juni zouden er opnieuw collectieve trainingen mogen doorgaan. Vanaf augustus zou er achter gesloten deuren gespeeld mogen worden en eind augustus eventueel met publiek.

Het huidige seizoen zou in zo'n scenario definitief worden stopgezet. Dat omdat de meerderheid van de profclubs het niet ziet zitten om na 30 juni nog te spelen. De start van het volgende seizoen zou in dit scenario niet in het gedrang komen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport