Dinsdag 5 Mei 2020 - 10:30   I   door Redactie

BAS heeft geen medelijden: degradatie naar tweede amateur dreigt voor Standard

BAS heeft geen medelijden: degradatie naar tweede amateur dreigt voor Standard

Standard zit in vieze papieren. De Luikse topclub kreeg vorige maand geen licentie voor volgend seizoen. Via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport hoopt Standard alsnog zijn licentie te bemachtigen. Vanzelfsprekend is dat hoe dan ook niet.

Coronatijden of niet, het BAS zal geen medelijden hebben met eersteklassers die hun zaakjes niet op orde hebben. Volgens Het Nieuwsblad moet Standard geen cadeaus verwachten wanneer het dinsdagavond om 19 uur voor het BAS verschijnt.

In andere landen stellen licentiecommissies zich soepeler op omwille van de coronacrisis, maar dat zal in België niet het geval zijn. De Belgische Voetbalbond (KBVB) wil niet weten van een versoepeling omdat de licentieproblemen van de clubs dateren van voor de huidige crisis.

Tweede amateur

Het BAS is geneigd om de houding van de KBVB te volgen. En zo dreigt degradatie naar tweede amateur voor Standard, waar de Rouches ook met een puntenaftrek van drie punten aan het seizoen zouden beginnen. Dat was alleszins de eis van de Licentiecommissie.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  sport  I  voetbal