Maggie De Block en Sophie Wilmès zwaar onder vuur: “Ik heb het echt gehad met die twee” Royalty
Royalty

Maggie De Block en Sophie Wilmès zwaar onder vuur: “Ik heb het echt gehad met die twee”

Maggie De Block en Sophie Wilmès zwaar onder vuur: “Ik heb het echt gehad met die twee”

Apotheker Dirk Broeckx neemt minister van Volksgezondheid De Block en premier Wilmès onder vuur. Hij is er niet over te spreken dat mondmaskers ook te koop zijn in supermarkten.

"An sich heb ik daar niets tegen, maar men vergeet wel één ding”, zegt Broeckx aan ATV. “Namelijk dat er heel veel mensen zijn die er extra uitleg bij nodig hebben. Wij staan dit elke dag úren aan een stuk uit te leggen. Zeker aan de meest kwetsbare bevolking."

“Soms geven wij tot 15 minuten uitleg aan iemand die een maskertje koopt waar je amper iets aan verdient. Dan moet je de bluts met de buil ook nemen”, aldus Broeckx. “Je kan dus niet zeggen: die moeilijke gevallen, die sturen we naar de apotheker, en alle gemakkelijke sturen we dan maar naar de supermarkt."

Open van in het begin

Broeckx vraagt zich luidop af hoe je op een economisch verantwoorde manier een apotheek kunt uitbaten, nadat de gels en de maskers hen worden afgenomen. Hij voelt zich door de overheid in de steek gelaten. “Ik heb het er zowat mee gehad”, zegt Broeckx.

“Wij hebben de laatste acht weken enorm hard gewerkt. Wij waren praktisch de enigen die van in het begin moesten openblijven”, klinkt het. “Hier lopen alle mensen die ziek zijn of worden binnen en staan recht tegenover ons.” Hij stuurde eerder al een brief naar minister De Block en premier Wilmès, maar ontving tot dusver geen reactie.

Populair

Laatste nieuws