Woensdag 6 Mei 2020 - 10:30   I   door Redactie

'Zinho Vanheusden verlaat Standard, 2 Belgische topclubs melden zich'

'Zinho Vanheusden verlaat Standard, 2 Belgische topclubs melden zich'

Zinho Vanheusden (20) staat voor een vertrek bij Standard. Een verkoop van de beloftevolle verdediger moet 'De Rouches' straks van wat meer financiële ademruimte voorzien. Opmerkelijk: Vanheusden verhuist mogelijk naar een andere Belgische topclub.

Het Nieuwsblad meldt dat Vanheusden deze zomer gaat vertrekken bij Standard. Dat staat vast. Volgens de krant staan de eerste afspraken met technisch directeuren en trainers al gepland.

Naar Belgische topclub?

Er is concrete interesse uit Italië, Nederland en Spanje. Maar het is ook goed mogelijk dat Vanheusden straks naar een andere Belgische topclub trekt. Ook twee play-off 1-concurrenten hebben hun belangstelling immers kenbaar gemaakt.

Over welke Belgische topclubs het gaat, is niet duidelijk. Al lijken slechts vier teams uit de Jupiler Pro League financieel in staat om Vanheusden over te nemen: Club Brugge, KRC Genk, AA Gent en Antwerp.

12,6 miljoen

Standard hoopt nog steeds om winst te maken bij de verkoop van Vanheusden, die vorige zomer voor een bedrag van 12,6 miljoen euro werd overgenomen van Inter. Al staat de Luikse topclub uiteraard niet in de sterkse positie tijdens de onderhandelingen en dat weten geïnteresseerde ploegen maar al te goed.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Internazionale  I  sport  I  voetbal