Donderdag 7 Mei 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

Steven Van Gucht vreest: "De versoepeling van deze maatregel is heel riskant"

Steven Van Gucht vreest:

Steven Van Gucht waarschuwt om je sociale contacten zeer beperkt te houden. We mogen vanaf zondag op bezoek gaan bij vier dezelfde mensen. Dit is echter wel gevaarlijk voor het coronavirus.

"De tijd was rijp en de druk was groot geworden. Er kwam vanuit de bevolking heel wat druk. Ik merkte zelf ook aan de reacties dat de mensen echt wel nood hadden aan elkaar te kunnen zien. Ik ben heel blij dat men daar nu wat perspectief heeft geboden", zegt Van Gucht aan Radio 1.

"Het is wel een van de meest riskante contacten. Los van het winkelen en los van het professionele leven. We weten dat het vaak veel intiemer contact is en dat houdt risico's in", waarschuwt de viroloog.

"Ik zou zeker geen feestjes gaan organiseren waarbij je mensen uit verschillende groepen gaat uitnodigen. Gebruik dit echt om je geliefden terug te zien en beperk je echt tot een dichte kern van mensen en hou je daar ook aan."

Bang

Net als Marc Van Ranst kijkt ook Van Gucht met een bang gevoel hiernaar. "Ja, absoluut. Als de mensen dit heel ernstig nemen, dan gaat het meevallen. Wanneer mensen dit gaan gebruiken om familiefeesten en barbecues te geven dan kan dat heel wat risico's teweegbrengen. We mogen niet vergeten dat het virus er nog altijd is op ons grondgebied. Het heeft echter niet veel nodig om weer op te flakkeren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus