Vrijdag 8 Mei 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: The Sun  I   door Redactie

Wetenschappers hebben groot nieuws: "Wij hebben als eerste een vaccin ontwikkeld dat coronavirus uittelt"

Wetenschappers hebben groot nieuws:

Italiaanse wetenschappers beweren dat ze het eerste vaccin hebben ontwikkeld dat het coronavirus uitschakelt. In het najaar willen ze de prik op mensen testen na de laboratoriumtests op muizen.

Wetenschappers injecteerden de dieren met het virus en ontdekten dat ze antilichamen konden produceren die konden voorkomen dat het virus menselijke cellen infecteerde. "Voor zover we weten, zijn we de eerste ter wereld die een neutralisatie van het coronavirus door een vaccin hebben aangetoond", zegt Luigi Aurisicchio, de directeur van Takis Biotech, dat het vaccin heeft ontwikkeld.

Topwetenschappers zijn echter verbaasd door dit nieuws en deze uitspraken dat nog niemand anders een vaccin heeft dat zijn effectiviteit heeft bewezen op dieren. Experts van de Universiteit van Oxford voeren al proeven uit op mensen in het Verenigd Koninkrijk en zijn van plan om tegen het begin van de zomer miljoenen prikken klaar te hebben. 

Afgelopen week sloot het team een ​​deal met farmaceutische gigant AstraZeneca voor een enorme uitrol van het vaccin tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf liet weten dit jaar al 100 miljoen dosissen te produceren als de proeven op mensen positief blijken te zijn.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus