Jan Jambon waarschuwt: "Dan moeten er vervroegde verkiezingen komen" Politiek
Politiek

Jan Jambon waarschuwt: "Dan moeten er vervroegde verkiezingen komen"

Jan Jambon waarschuwt: "Dan moeten er vervroegde verkiezingen komen"

Jan Jambon is bereid om zich constructief op te stellen met de N-VA tegenover premier Charles Michel. Als er echter niks uit de bus komt, moeten we naar vervroegde verkiezingen. Die boodschap gaf hij tijdens De Ochtend op Radio 1.

"Als de premier nu wil verdergaan met een minderheidskabinet, moet hij bedelen bij ofwel de PS, ofwel de N-VA. Dat is geen gunstige situatie. Dan zijn verkiezingen misschien logisch. In alle landen wordt naar de kiezer stappen aanzien als een mogelijke oplossing, maar hier heeft men daar blijkbaar enorm veel schrik van. Ik begrijp dat niet goed", zegt Jambon.

Een regering in Lopende zaken tot mei is voor Jambon ook geen optie. "Lopende zaken bestaat niet. Dat is enkel het geval als de Kamer zich ontbindt om naar verkiezingen te gaan en daarna om een regering te vormen. Het is geen keuze die je kan nemen. Een regering kan wel in niksdoende zaken zijn, dat ze niks meer gedaan krijgt, en dat is geen goede zaak", stelt de voormalige minister van Binnenlandse Zaken.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws