Maandag 11 Mei 2020 - 22:00   I   door Redactie

'KRC Genk wil seizoen in Jupiler Pro League nietig laten verklaren'

'KRC Genk wil seizoen in Jupiler Pro League nietig laten verklaren'

Het laatste woord over het huidige seizoen in de Jupiler Pro League is nog niet gezegd. Dat is wel duidelijk. Na Club Brugge en Standard, heeft nu ook KRC Genk zijn plan op tafel gegooid.

Het Laatste Nieuws meldt dat Genk volgend seizoen een eerste klasse met achttien clubs én play-offs wil. De Limburgers denken aan een play-off 1 met vier ploegen die dan om de titel zouden spelen. Het seizoen erop wil Genk opnieuw een Jupiler Pro League met zestien teams en play-offs in hun normale vorm.

Als er vrijdag geen gekwalificeerde meerderheid (80 procent van de stemmen, nvdr.) is voor de stopzetting van het seizoen en het competitieformat, zal Genk stappen ondernemen. Het zou dan het huidige seizoen nietig laten verklaren. Dan zou er geen kampioen zijn en Club Brugge de titel dus niet pakken. Verder zouden er ook geen dalers of promovendi zijn.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport