-->

Colruyt en Okay doen dringende oproep naar hun klanten: “Breng product zo snel mogelijk terug, kans op besmetting is groot”

Colruyt en Okay doen dringende oproep naar hun klanten: “Breng product zo snel mogelijk terug, kans op besmetting is groot”
Dinsdag 12 Mei 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: FAVV  I  

Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen) heeft besloten om een product uit de rekken te halen, omdat de aanwezigheid van salmonella is vastgesteld.

Bij een interne controle werd de aanwezigheid van Salmonella vastgesteld in het product ‘Vloeibaar Eiwit’ met uiterste consumptiedatum 21/09/2020. De producent, Euro Ei BV, heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen en ze terug te roepen van bij de consumenten.

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar hun winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald. Hieronder de gedetailleerde beschrijving van het product.

  • Productnaam: Ovyta eiwit (500ml)
  • Uiterste consumptiedatum (TGT): 21/09/2020
  • Verkoopperiode: van 7/05/2020 t.e.m. 11/05/2020
  • Artikelnummer: 18961
  • Lotnummer: 20183
  • Barcodenummer: 05412671117904

Salmonella

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u na de besmetting. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

TAGS  I  Colruyt  I  Okay  I  salmonella  I  besmetting