“Dit is dé grote zwakte in ons crisisbeleid en het brengt het hele exit-plan in gevaar” Royalty
Royalty

“Dit is dé grote zwakte in ons crisisbeleid en het brengt het hele exit-plan in gevaar”

“Dit is dé grote zwakte in ons crisisbeleid en het brengt het hele exit-plan in gevaar”

Sinds deze week zitten we in een nieuwe fase in de exitstragtegie die ons veilig door de coronacrisis moet loodsen. Zo gingen maandag de winkels opnieuw open, zij het onder bepaalde voorwaarden.

Vanaf maandag 18 mei kunnen de lessen op school herstarten voor bepaalde groepen van leerlingen, die dan gedeeltelijk op school les krijgen. Scholen kunnen kiezen voor een pilootfase op vrijdag 15 mei. Voor de andere leerlingen blijft ‘preteaching’ via afstandsonderwijs van toepassing.

Fractieleider van Open VLD Egbert Lachaert prijst in De Zondag het crisisbeleid van de regering, maar uit zich toch erg kritisch over de heropstart van de scholen. “Ik zie één pijnpunt en dat is de traagheid van het onderwijs. Dat is de grote zwakte”, zegt hij.

“Dat brengt volgens mij zelfs het hele exit-plan in gevaar.” De kandidaat-voorzitter van Open VLD vreest dat ouders die moeten gaan werken geen opvang zullen vinden voor hun kinderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws